Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildningschef Anders Danielsson har sagt upp sig

Bildningschefen Anders Danielsson har sagt upp sig. Han tror inte på lösningen att de ensamkommande flyktingbarnen placeras i Gyttorp istället för fd ICA-punkten i Nora. Därför slutar han.

Annons
Anders Danielsson har sagt upp sig som bildningschef.

Politikerna har bestämt att boendet för ensamkommande flyktingbarn ska vara i Gyttorp

- Och det alternativet tror jag inte på överhuvudtaget. Jag har drivit frågan att jag tycker att de ska vara centralt och att ICA-punkten blivit alldeles utmärkt. Men det ville man inte politiskt och jag har jättesvårt att sälja in idén att ha flyktingbarnen i Gyttorp. Då får jag ta konsekvensen av det och då väljer jag att kliva av, säger han.

Han anser att flyktingbarnen ska placeras centralt i Nora, för att på bästa sätt kunna integreras i samhället.

- Eftersom politikerna inte hade förtroende för det förslaget som jag tycker är bäst då är det så, det är spelreglerna. Men jag måste tro på det för att kunna göra ett bra jobb. I min värld måste jag som högsta chef tro på allt jag gör.

Vad han ska göra nu vet han inte. Han har tre månaders uppsägningstid. Nu kommer kommunen att inleda en rekryteringsprocess.

- Vi måste sätta oss ned och fundera vad vi ska göra, det måste ske någon form av rekrytering, men när och hur den ska gå till kan jag inte svara på i dag, säger Kerstin Folkesson, personalchef..

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Per Andréasson (S) tycker att det är oerhört tråkigt att Anders Danielsson slutar. Uppsägningen kom som en fullständig överraskning.

- Det kom som blixt från klar himmel. Och det är absolut ingen skism emellan honom och mig. Vi har jobbat ihop i nästan två år och har ett bra samarbete, säger han.

- Vi har inte hunnit smälta det än, organisationen har precis fått reda på det.

Anders Danielsson har varit bildningschef i lite drygt ett och ett halvt år, sedan maj 2012. Innan honom var Richard Linder förvaltningschef, men han blev sparkad av dåvarande barn- och utbildningsnämndsordförande Anna Magnusson på grund av samarbetssvårigheter.

Mer läsning

Annons