Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildningschef RichardLinder får sluta direkt

" Det tuffaste beslut jag kommer att ta under mina fyra år, " tror KD-politikern Anna Magnusson.

Annons

Bildningschefen Richard Linder får gå från sin tjänst med omedelbar verkan.

Beslutet fattades av Anna Magnusson (KD), barn- och utbildningsnämndens ordförande, under gårdagen.Vad som gjort att bildningschefen skiljs från sin tjänst vill hon inte gå in på.

– Det är en förtroendefråga. Samarbetet mellan mig och Richard Linder funkar inte, jag har tappat förtroendet för honom, säger Anna Magnusson.

Ansträngt sedan en tid

Samarbetet har sedan några månader varit ansträngt, menar hon. Som politiker är hon beroende av att samarbetet med den närmaste tjänstemannen fungerar.

– Jag kan inte utföra mitt uppdrag om jag inte har förtroende för förvaltningschefen och nu står vi också inför en jättekänslig budgetprocess. Men jag vill inte gå in på några detaljer, säger hon.

Kommunchefen styr

Richard Linder fick beskedet på ett möte i går med Anna Magnusson, kommunchefen Jan Norlund och personalchefen Kerstin Folkesson. Just nu har bildningsförvaltningen ingen chef, utan Jan Norlund går in i väntat på en ny förvaltningschef.

– Jag hoppas kunna presentera någon som kan ta över tillfälligt efter Richard Linder i slutet av veckan, kanske på fredag, säger Anna Magnusson.

Därefter blir det en rekryteringsprocess som personalavdelningen har hand om.

Anna Magnusson har informerat ledningsgruppen om sitt beslut, och ledningsgruppen ska sprida det vidare till personalen.

– Det är ett jättetufft beslut som påverkar många, det är förmodligen det tuffaste beslut jag kommer att ta under mina fyra år, men jag tror att det blir bäst så här.

Alla politiska partier i majoriteten är överens om det, förklarar hon.

– Jag har förankrat det.

Fotnot: Richard Linder har inte gått att nå för en kommentar.

Mer läsning

Annons