Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilprovning i Nora inom kort

Snart kan Noraborna besikta bilen på hemmaplan. Skyltarna är redan uppe och runt årsskiftet räknar Clear car med att öppna sin bilbesiktning.

Annons
Ny besiktning. Runt årsskiftet räknar Clear car med att öppna en bilbesiktning i Nora.

– Vi väntar på att stationen ska ackrediteras av myndigheterna, men så snart det är klart är vi beredda att öppna, berättar Kristina Sundén, som är marknadschef på Clear car.

Företaget har på knappt två år byggt upp ett femtiotal stationer från Tomelilla i söder till Ockelbo i norr, och fler är på gång att öppna.

– Mer än hälften av våra stationer ligger på orter som inte haft bilbesiktning tidigare. Det är lite av vårt koncept att vi ska finnas nära kunden. Det ska vara lätta att ta sig till oss. En besiktning ska inte behöva ta mer än en kvart om året, säger Kristina Sundén.

I Nora hyr Clear car in sig i helt nybyggda lokaler, bakom Ica supermarket. De kommer att erbjuda besiktning av personbilar, lätta lastbilar, husvagnar och andra släp. Kunderna kommer både att kunna boka tid över internet och komma på drop in-tider.

– Vi håller på att utbilda en kille från Nora som ska driva stationen. Till en början har vi bara en anställd, men beroende på hur det går kan det blir fler, säger Kristina Sundén.

I Örebro län finns företaget sedan tidigare i Askersund, Degerfors, Karlskoga och Kumla.

Mer läsning

Annons