Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blivande sjuor på ungdomsläger

Sumobrottning, lägereld i skogen, minigolf, brännboll, bad, kanot och mycket annat. I år är sommarlägret på Alntorps ö för de blivande sjuorna ännu större och utökat till tre veckor.

Annons
Sumobrottning. Här gäller det att brottas, buffas och försöka få bort motståndaren från ringen. I kamp Cornelia Ohlszon och Karl-Axel Olson, bakom står Pernilla Pienburg och  Alberto Alvarsson.

NORA. Här gäller det att buffa och dra och försöka ta grepp. Inte så lätt. Sumodräkterna är stora, tjocka och vadderade. Alberto Alvarsson och Pernilla Pienburg går första matchen, och den ena lyckas till slut buffa ut den andra ur ringen.

– Kul, men lite svårt, tycker Pernilla.

Att vara på läger är jätteroligt, tycker de. Den här dagen är det äventyrsbana, de är indelade i fem grupper som ska gå runt på fem olika stationer.

– Jag har hört talas om lägret och längtade efter det, hittills har det varit jättebra, förklarar Cornelia Ohlzon.

Att träffa nya kompisar hör till.

– Jag trodde det skulle ta tid att känna varandra, men det gick jättefort, berättar Karl-Axel Olson.

De har alla gått ur sexan och är nu blivande sjuor som börjar högstadiet till hösten. Att börja sjuan ska bli spännande och kul tycker Samuel Ropeter, Emilia Berglöw och övriga barn.

Mats Johansson, fritidsledare och chef för fritidsgårdarna, berättar att det är väldigt stort intresse för lägret, nu för 19:e året här på ön.

– Att lära känna varandra och lära känna oss ger en trygghet när de kommer till sjuan, förklarar han.

MÅLAR.  Det finns massor med kul att att göra på lägret. Här  målar Emilia Berglöw, Fanny Thybeck, David Wiberg och Samuel Ropeter en tavla med ledaren Katarina Folkeson.
Livräddning. Att lära sig hjärt- och lugnräddning med fritidsledaren Daniel Törnqvist är förstås viktigt.
Paddling. Vad vore ett sommarläger utan att paddla kanot?

Lägret

Fritidsgårdarnas läger för ungdomar på Alntorps ö har i år pågått  i tre veckor, uppdelat på en vecka per grupp. Det riktar sig till alla barn som i höst ska börja sjuan.

Till årets läger var 85 barn anmälda.

Verksamheten fyller 29 år, varav de 19 senaste påAlntorps ö och innan dess i Svarttjärnsåsen vid Bälgsjön norr om Striberg.

Lägret drivs av fritidsgård­arnas personal, sammanlagt fem ordinarie,tre vikarier och sex sommarjobbare.

Nora är förmodligen ganska ensam i länet om detta koncept. Fritidsledarna välkomnar andra kommuner att ta efter modellen, komma på studiebesök eller ta kontakt med personalen för att få veta mer.

Mer läsning

Annons