Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BMB-nämnden överkörd

De politiska topparna i Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Hällefors kör över en enig BMB-nämnd och tillsätter en utomstående utredare för att utvärdera hur BMB-förvaltningen hanterar livsmedelstillsynen.

Annons

Senast i maj uttalade politikerna i BMB-nämnden sitt fulla förstroende för BMB-förvaltningens sätt att sköta den livsmedelstillsyn som ligger på kommunerna. Det tvärpolitiska stödet i nämnden visade sig dock vara tandlöst, då kommuncheferna i de fyra inblandade kommunerna, på uppdrag av sina högsta politiker, nu väljer att utreda hur livsmedelstillsynen sköts.

- Självklart finns signalerna om missnöje och det har skyndat på det här, säger Lennart Jansson, kommunchef i Lindesberg.

BMB-nämndens ordförande Göran Gustavsson (FP) är fåordig i kommentarerna, men tycker inte det handlar om en ren överkörning.

- Även om det onekligen finns det mycket spänningar i den här frågan och att vi har ställt oss bakom förvaltningen så tror jag att jag gjort vad jag kunnat. Några signaler via politiken har jag inte fått, säger han.

BMB-förvaltningens chef Mats Larsson är tydligare i sitt svar.

-Misstroende från politikerna har ökat, säger Larsson. Och visst handlar det om en överkörning. Jag kan förstås inte fortsätta med full trovärdighet, men jag kommer säkert att erbjudas villkor som ska uppfattas positiva för en 63-åring.

Läs mer i fredagens NA

Mer läsning

Annons