Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bo Hazell först ut i Svalbos vårprogram

Söndag 19 januari inleds vårens författaraftnar på Svalbo. Först ut är journalisten och författaren Bo Hazell.

Annons

Biljettförsäljningen till vårens författaraftnar i stearinljusets sken är i gång och premiär för året blir det om drygt två veckor då Bo Hazell hälsar på. Hazell har inte minst känd som författare till den kritikerrosade boken om resandefolket.

I februari är det den 16 som gäller om man vill ta del av nästa gäst. Gunnar Hardin kan titulera sig poet, översättare, författare, kritiker, jazzentusiast, bildkonstnär och är dessutom en lysande underhållare och berättare enligt Svalbo Moa Rudebert. Han har bland annat skrivit boken Mitt poetiska liv, en skildring av möten med poeter och konstnärer under flera årtionden.

I mars är det sedan

dags att ta emot Göran Rosenberg i stearinljusens sken i Svalbo. Rosenberg är journalist och författare. För ett par år sedan tilldelades han Augustpriset för boken Ett kort uppehåll på vägen till Auschwitz. Rosenberg berättar i den om sin egen familjs öde under andra världskriget. Boken ses också som en viktig del av samtidshistorien.

Liksom tidigare års författaraftnar blandas författarnas berättande med en fika, och det är förköp som gäller.

Aftnarna i Svalbo arrangeras i samverkan mellan Svalbo Keramik, Studiefrämjandet, samt kultur- och fritidsförvaltningarna i Nora och Lindesberg.

Mer läsning

Annons