Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bodybuildern och VD:n som vill ge NLF lugn och ro

Det kom som en överraskning för Jessica Bergenström Karlsson när hon i fjol blev uppringd och ombedd att ta över jobbet som VD på Nora lindefrakt AB. Sedan januari i år balanserar hon karriär och familjeliv med träning inför tävlingar i bodybuilding.

Annons

Tidigt om morgnarna, innan arbetsdagen börjat, tar sig Jessica Bergenström Karlsson till gymmet för dagens första träningspass. Vissa dagar blir det ytterligare ett pass efter jobbet och är det inför en tävling viger hon minst tre timmar om dagen åt träningen.

– Jag är ingen tävlingsmänniska egentligen, det här gör jag för att utmana mig själv. Bodybuilding handlar om att skulptera kroppen, berättar hon.

Men energin tar

inte slut vid träningen, lika ambitiös som Jessica Bergenström Karlsson är på fritiden är hon i arbetslivet.

– Min almanacka är hysteriskt fullbokad. Oftast går det bra att kombinera familj, jobb och tävling, förutom just nu, säger hon och berättar att hon fick lägga ned tankarna på SM i bodybuilding till hösten.

– Just nu kräver den här tjänsten för mycket energi för att jag ska orka med båda delar, det är så mycket nytt som jag vill lära mig här.

Karriären inleddes

på ett callcenter där Jessica jobbade som driftchef. Under föräldraledigheten insåg hon att hon ville ha nya utmaningar och sökte något nytt. Hon fick jobb som säljare på Nora lindefrakt (NLF) och stannade där i fem år.

Men innan hon tog över som VD arbetade Jessica tre år som försäljningschef på Nammo Liab AB i Lindesberg, ett jobb där hon fick chansen att vidga sina vyer.

– Det var jätteroligt, jag reste över hela världen och gjorde kundbesök i allt från Brasilien och Dubai till USA och Italien, säger Jessica som idag kan sakna alla resor och att få jobba internationellt.

– Men jag kunde inte tacka nej till erbjudandet om att bli VD, det är en chans man inte får igen.

Hennes ambition som VD på NLF är att samla företaget. En av de första åtgärderna hon vill genomföra är att frigöra mer tid för de anställda att vara ute på fältet, se den verklighet som företagets delägare befinner sig i.

– NLF är inget vanligt företag, vi har 35 delägare som alla är starka individer med egna företag. Vi blir aldrig lika bra på det de gör som de själva är och därför måste vi lyssna och dra lärdom av deras kunskap, säger Jessica och tillägger:

– Jag vill att den här organisationen ska må bra.

Gör den inte det idag?

– Nej, det är en tuff bransch med hård konkurrens och företaget har haft stor ruljangs på flera poster, däribland VD-posten. Nu behövs långsiktighet och lugn och ro.

Det är dock inget som skrämmer Jessica, tvärtom.

– Ett jobb får inte vara för lätt. Om jobbet inte är en utmaning så tröttnar jag.

Fakta

Namn: Jessica Bergenström Karlsson.

Gör: Vd på Nora Lindefrakt AB.

Ålder: 37 år.

Familj: Barndomskärleken som hon blev tillsammans med som 15-åring, numera maken, Jimmy samt barnen Josefine, 13 år, och Jonathan, nio år.

Uppväxt: Ås, Nora.

Musiksmak: Lyssnar mest på det 13-åriga dottern vill höra.

Läser: För avkopplingens skull, helst bloggar och tidningar om träning.

Mer läsning

Annons