Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boulespel hos SPF

Vid strandpromenaden i Nora spelas boule varje tisdag förmiddag. Det är pensionärsföreningen SPF Club Skoga som ligger bakom det hela.

Annons
TisdagsBoule i Nora. Ingrid Jansson hivar iväg sitt ena bouleklot medan Mary Persson och Ulla Jansson tittar på. Alla tre tillhör de SPF Club Skoga.

– Det är inte alls så noga hur man kastar. Vi går hit för pratet och utsikten. Läget är underbart här bredvid sjön – vi njuter!

Vännerna Mary, Ulla och Ingrid talar varmt om gemenskapen i Club Skoga. Berättar att medlemsantalet just nu är uppe i cirka 170, men betonar att det finns plats för fler.

– Åh, det vore roligt med fler medlemmar. Det är bara att gå hit en tisdag så ordnar vi det, eller så har vi en hemsida där man kan läsa om allt vi gör och vem man kan kontakta.

De pratar om ”de yngre”, de som har små barnbarn.

– De har inte riktigt tid med det här. Men vi som har vuxna barnbarn har tid att roa oss.

På bänken intill boulebanan

sitter Bengt Skarped. Han är också Skogamedlem, men har en tuff sjukdomstid bakom sig.

– Jag tog en promenad hit ner i dag, det är väl bortåt 700 meter att gå. Det känns riktigt bra, det var inte länge sen jag knappt orkade gå mellan rummen där hemma.

Bengt har inte tänkt delta i dagens spel, men så plötsligt reser han sig upp för att testa på ett kast – omtänksamt omgärdad av Mary, Ulla och Ingrid.

– Orkar du?

Och visst orkar Bengt. Det blir till och med ett riktigt bra kast. Takterna sitter i.

Lyckokast. Bengt Skarped har några tunga månader bakom sig, och har egentligen inte tänkt delta i dagens boulekastande. Men ett kast blir det – som dessutom är riktigt bra.

Mer läsning

Annons