Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra byte för miljön

Bra för miljön och för plånboken. När det var dags att vara entreprenör för en dag satsade Zarah Virtanen Windh och hennes kompisar på att arrangera en klädbytardag där besökarna kan shoppa utan att det behöver kosta något.

Annons
Entreprenörer. När det var dags att vara Entreprenör för en dag så föreslog Zarah Virtanen Windh en klädbytardag. Med sig fick hon klasskompisarna Karin Gehrman, Ebba Jouper och Yasira Abdi.Bild: Malin Eriksson

– Du tar med dig kläder som du inte vill ha kvar längre och lämnar in här, sen får du ta med dig lika många plagg ut som du har lämnat när du gick in. Vi tar en symbolisk inlämningsavgift på en krona plagget, annars kostar det inget, berättar Zarah Virtanen Windh.

Hon var på en klädbytardag av det här slaget i Stockholm i höstas, och när det var dags för niorna på Karlsäng att vara entreprenörer för en dag så föreslog hon för sina kompisar att de skulle testa samma sak hemma i Nora.

– Vi hade med oss lite egna kläder som vi lämnade in för att ha något att börja med, sen får vi se hur mycket folk som kommer och hur mycket kläder som byter ägare under dagen, säger Karin Gehrman.

Kläder att sy om

Ebba Jouper berättar att hon lämnat in en del kläder till bytardagar tidigare och att hon ibland köpt en del kläder på Myrorna.

– Det är ju bra både för miljön och för plånboken om man inte behöver köpa allting nytt hela tiden, säger hon.

Zarah Virtanen Windh letar inte bara efter begagnade kläder som hon kan använda direkt utan också efter sånt som hon kan sy om till något nytt plagg.

Mer läsning

Annons