Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott i Noramarkens spår

Det var många ungdomar som fick alkoholen beslagtagen och uthälld av polisen under Noramarken. Polisen jobbar efter den så kallad Kronobergsmodellen och tar även kontakt med föräldrarna.

Annons

Ett 15-tal ungdomar hade alkohol på sig under marknadsdagarna och det kan ännu komma in fler anmälningar, berättar Anneli Löthgren på Lindesbergpolisen. Ungdomarna fick alkoholen beslagtagen och uthälld medan de såg på.

Uppgifter på langare

– Och det är ju egentligen inte ungdomarnas fel, utan de personer som langar alkoholen till ungdomarna, förklarar Anneli Lötgren.

Där har polisen en del uppgifter på personer som langat alkohol och som de nu jobbar vidare på.

I övrigt har polisen fått in en del andra anmälningar som skett under Noramarken.

I fredags blev en flicka av med sin mobiltelefon. En främmande man kom fram till henne och ville låna mobilen, så hon räckte fram den till honom. Han tog den och sprang sedan därifrån. Polisen har signalement på mannen och hoppas kunna lösa stölden.

Dålig förlorare

Samma kväll spelade en man på en så kallad klomaskin vid tivolit, och vann några gånger. Men när han inte lyckades vinna blev han enligt polisen så arg att han slog till maskinen så att den gick sönder. Mannen är nu misstänkt för skadegörelse.

Natten mot söndagen blev en flicka i tonåren knuffad och hotad av en yngre man på Konsumparkeringen. Mannen är identifierad och polisen ska nu hålla vittnesförhör. Han misstänks för olaga hot och misshandel.

Mer läsning

Annons