Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brukshundklubben på gång

Efter en tid med enbart en interim-styrelse så är Nora brukshundklubb nu tillbaka. Med en helt nyvald styrelse och med medlemmar som har massor av idéer inför framtiden.

Annons
Hundklubben på väg framåt. Efter en tid utan ordinarie styrelse har nu en ny styrelse valts i samband med ett extra årsmöte som hölls i helgen. Nu blickar medlemmarna framåt och många idéer finns om verksamheten framöver.

För 51 år sedan bildades Nora brukshundklubb. Barbro Ehrnström har varit med sedan första klubbdagen och är så fortfarande.

– Vi har en så härlig gemenskap i föreningen. Vi har kul ihop, hundarna har kul och man måste inte tävla för att vara med i klubben, berättar Barbro.

Barbro plus ytterligare några klubbmedlemmar har stämt möte vid föreningsstugan i Ås.

– Vi ses här varje tisdag förmiddag och tränar rallylydnad, säger Ann-Britt Lundin.

Ett antal skyltar står utplacerade på gräsmattan intill klubbhuset. På varje skylt står en uppgift som hundförare och hund ska utföra. Det är rallylydnad.

– Rallylydnad är en ganska ny disciplin för oss. Vi har ambitionen att ha en bred verksamhet i föreningen, med så många discipliner som möjligt representerade, berättar Anna Persson.

Till exempel har klubben nu ekipage som har kvalificerat sig till SM i agility.

Anna valdes, i samband med ett extra årsmöte i helgen, till ny ordförande i Nora brukshundklubb.

Bakgrunden är att hela styrelsen förra året avgick. Anledningen till att så skedde var olika åsikter om hur klubbens verksamhet ska skötas. En interim-styrelse tillsattes tillfälligt. När föreningen sedan hade ordinarie årsmöte för cirka en månad sedan kunde inte en ny styrelse väljas. Det löstes nu på det extra årsmötet.

– Nu vill vi bara blicka framåt och satsa och utveckla klubbens verksamheter. Framförallt vill vi gärna nå fler ungdomar med vår verksamhet. Och vi hoppas att vi tillsammans med ungdomarna vi redan har i klubben kan locka till oss fler ungdomar, säger Anna.

– Alla discipliner är lika värda. Och även den som inte vill tävla utan bara vara med på promenader med sin hund under ordnade förhållanden och träffa andra hundägare med hund är självklart välkomna i föreningen, säger Ann-Britt.

Gänget som träffats vid klubbstugan pratar om idéer och ambitioner.

– Vi hoppas mycket på att få igång en nybörjar-agilitykurs. Och rallylydnad har vi tänkt köra både nybörjare och fortsättningskurs med.

Viltspår är en annan idé. Valpkurs och grundkurs i allmän lydnad är också på gång. En prova på dag/öppet hus är tänkt att anordnas i vår eller till försommaren.

– Vill man testa hur det är att vara med i klubben kan man komma hit till vår öppna torsdagsträning som startar i april, säger Ann-Britt.

– Alla hundraser är välkomna. Och blandraser med förstås. Att vara med i klubben är ett sätt att aktivera både sin hund och sig själv som hundförare, säger Barbro.

Länk till brukshundklubbens webbsida:

Mer läsning

Annons