Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussar omdirigerade efter hotfull incident

Den omtvistade situationen vid nya bussgatan i Nora har eskalerat. Efter en incident igår kväll körs nu bussarna en annan väg.

Annons

Det är trångt att ta sig fram längs bussgatan i Nora. Chaufförer har vid flera tillfällen påtalat att det är ett säkerhets- och arbetsmiljöproblem.

Igår uppstod en hotfull situation mellan en chaufför och en annan person som uppehöll sig på bussgatan. Det hela resulterade i hot som nu är polisanmälda som misstänkt hot mot tjänsteman. Bussarna går sedan i måndags kväll och tills vidare genom stan via Herrgårdsgatan till resecentrum.

Busschauffören uppger att flera personer stod på vägen när han vid halv sjutiden på kvällen körde upp mot Älvstorpsvägen. En dröjde med att flytta på sig. När chauffören skulle parkera sitt fordon vid bussföretaget Nobinas terminal hade mannen följt efter honom och trängde sig in i bussen.

- Med knytnäven mot mitt ansikte hotade han mig med att både slå ut mina tänder och med andra hot, berättar chauffören.

Den misstänkte mannen har en helt annan version. Han hävdar att han visserligen dröjde sig kvar på vägen för att bussen körde för fort, och att han sedan blev påkörd när han inte kom undan tillräckligt fort. Därefter ska han bara talat om för chauffören vad han tyckte om hans körsätt.

Han uppger att även han kontaktade polisen under kvällen för att anmäla att han blivit påkörd, men denna anmälan var inte synlig hos polisen under tisdagsförmiddagen.

På torsdag ska bussentreprenören och länstrafiken träffas för att diskutera bussgatan i Nora.

Huvudproblemet är att den skär tvärs genom bilhandelns område och att personbilstrafik och parkerade fordon hindrar framkomligheten. I sommar ska bilhandeln  flytta till en nybyggd anläggning på annan plats.

- Kan vi inte säkerställa arbetsmiljön för våra chaufförer kan vi inte trafikera bussgatan i Nora, säger Tex Kihlström, trafikchef på bussföretaget Nobina.

Mer läsning

Annons