Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussförare slår larm om bussgatan

Bussförarna har nu tröttnat på den besvärliga trafiksituationen vid Windahls bil. Stora framkomlighetsproblem och olycksrisker gör att förarna flaggar för att köra en annan väg – via Herrgårdsgatan. Nu agerar även landstingsrådet Jonas Karlsson som menar att Nora kommun måste lösa situationen.

Annons
Trångt. Trafikläget är kaotiskt där bussgatan går genom Windahls bil. Nu agerar landstingsrådet Jonas Karlsson och menar att Nora kommun måste lösa situationen.

– Det är ohållbart, konstaterar Jonas Karlsson (S), ordförande för länstrafiken.

Bussförare har vänt sig till honom om att det kan bli fråga om skyddsstopp för trafiken på bussgatan om ingenting görs.

– Det vi ser nu är att bussförarna säger att det inte går att använda bussgatan eftersom bilar står och blockerar vägen, och att man till och med börjat flagga för att slå ett skyddsstopp, förklarar Jonas Karlsson.

Läget är helt oacceptabelt, säger han.

– Först är vi med och finansierar och bygger en bussgata för att underlätta för resenärerna, och sen får man den här typen av problem som gör att bussgatan inte går att använda.

Men enligt kommunstyrelsens ordförande Solweig Oscarsson (S) ska nu en lösning vara på gång. Det har blivit en miss med skyltningen och det är där problemet ligger, menar hon. Det saknas nämligen en bussgatuskylt.

– Skyltningen ska förbättras, det finns en återvändsgrändsskylt men ingen skylt att det är bussgata. Det måste ordnas så att folk vet att man inte ska ställa sig där, förklarar hon.

Fakta/bakgrund

Bussgatan går rakt genom Windahls bilfirma och det har varit trafikproblem ända sedan gatan började användas.

Förutom bilfirmans egna bilar är det besöksbilar, kundbilar, personalbilar där den reguljära busstrafiken går. Det har medfört kaotiska framkomlighetsproblem och stora trängselproblem.

Bilfirman kommer att flytta upp till den stora bilhall som byggs vid infarten till Nora. Den beräknas vara klar i maj.

Mer läsning

Annons