Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussföretag sade upp "uppviglande" chaufför

Idag förklarade bussentreprenören Nobina för en av sina anställda i Nora att man anser att han ”försökt uppvigla personal”. Chauffören sades sedan upp med omedelbar verkan. Nobinas trafikchef vill inte kommentera händelsen.

Annons
Trångt. Trafikläget är kaotiskt där bussgatan går genom Windahls bil. Nu agerar landstingsrådet Jonas Karlsson och menar att Nora kommun måste lösa situationen.

- Formellt blev han uppsagd av personliga skäl. Men vi uppfattar uppsägningen som en direkt följd av det som hänt under senare tid så vi kommer att agera, säger Klas Hellsing, fackförbundet Kommunals ombudsman som besökte arbetsplatsen på tisdagseftermiddagen.

Uppsägningsförfarandet var dramatiskt, enligt Hellsing. Busschauffören blev fråntagen nycklar, arbetstelefon och andra tillhörigheter. Sedan förklarade man för honom att han är arbetsbefriad med omedelbar verkan.

- Nobina förklarade också för honom att han inte har tillträde till lokalerna under uppsägningstiden, säger Klas Hellsing.

NA når företagets trafikchef Tex Kihlström på tisdagskvällen – han är dock ovillig att kommentera händelsen.

- Jag har inga kommentarer kring vår personal.

Men det finns ett stort allmänintresse kring den här historien – är det inte lämpligt att förklara er syn på saken?

- Nej, som jag sa – jag kommenterar inte hur vi arbetar med vår personal eller vår personalpolitik, säger Tex Kihlström.

Turerna kring trafikering av bussgatan i Nora har varit många. Senast i tisdagens NA förklarade Nobina att gatan ska trafikeras som vanligt – detta trots att chaufförerna uttryckt att de vägrar köra där så länge bilfirman finns kvar.

Mer läsning

Annons