Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busstrafik tillbaka till det normala

I fredags eftermiddag var alla inblandade parter överrens hur busstrafiken inne i Nora ska kunna återgå till det normala igen. Det gör den från och med tisdags morgon den 15 april.

Annons

Innan dess sker tre praktiska åtgärder för att säkerställa trafiksäkerheten och framkomlighet på Arne P:s väg vid Windahls bilhandel. Parkeringsförbud gäller från och med måndag den 14 april på norra sidan av Arne P:s väg mot staketet på den sträcka som är allmän väg från Älvstorpsvägen och upp till den egentliga bussgatan. Hastighetsbegränsning till 15 kilometer i timmen införs på samma sträcka och tillfälliga farthinder monteras återigen.

I torsdags eftermiddag träffades representanter för Nora kommun, länstrafiken och entreprenören Nobina samt Windahls bilföretag. I fredags eftermiddag låg även de praktiska genomförandebitarna på plats.

– Vi har även sett till så att kontrollen fungerar av att reglerna efterföljs, säger kommunchef Jan Norlund.

Länstrafiken har fått in ett antal klagomål från resenärer som missat bussar. Tillfällig skyltning har inte varit helt tydlig och länstrafikens hemsida hann inte bli uppdaterad vid omläggningarna i veckan.

– Det har framförts klagomål även till oss. Bland annat ringde en person och berättade om en resenär som missat sin buss. Hon kunde inte svenska och därmed inte läsa anslagen vid resecentrum, säger Norlund.

Mer läsning

Annons