Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern lämnar - men stannar

I ett pressmeddelande säger Centern i Nora att man lämnar uppdragen som ordförande i socialnämnden och vice ordförandeposten i kommunstyrelsen. Men man tänker inte avgå förrän den sista juli.

Annons

Centern och Folkpartiet har ifrågasatts och kritiserats för att man valt att sitta kvar på sina ordförandeposter trots att Socialdemokraterna, Vänstern och Moderaterna kommit överens om en samverkan fram till 2014. Nu meddelar alltså Centern att man lämnar – men först efter sommaren.

– Som ordförande i socialnämnden har jag jour under hela sommaren. Att i denna stund lämna över till en ny ordförande som inte är insatt i verksamheten skulle inte kännas bra, vare sig mot min efterträdare eller verksamheterna, säger Helena Vilhelmsson, ordförande i socialnämnden och gruppledare för Centerpartiet i Nora.

Centern säger i sitt pressmeddelande att man vill lämna över uppdraget på ett ansvarsfullt sätt och avsluta pågående processer.

– Vi vill på intet sätt klänga oss kvar vid, skriver C-ordföranden Pia Maria Johansson. Men för verksamhetens bästa har vi bett vår ordförande i socialnämnden att sitta kvar över sommaren.

Läs mer i NA onsdag

Mer läsning

Annons