Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagbarnvårdarnas lokal sägs upp

Den lokal där dagbarnvårdarna i Striberg bedriver sin verksamhet sägs upp. Uppsägningen är första steget i den utredning som bildningsförvaltningen gör om att få ner lokalkostnaderna genom att slå ihop små enheter till större.

Annons

I höstas fanns ett krav på stora besparingar inom bildningsförvaltningen, som mest föreslog förvaltningen att det skulle tas bort 32 lärartjänster.

Föräldrar och elever protesterade. De styrande politikerna valde att ta bort kulturpedagogernas verksamhet, men sköt resten av besparingen framför sig.

I budgetbeslutet i december fanns ett uppdrag till förvaltningscheferna att inför nästa budgetdiskussion titta på förvaltningens lokal-användning, men utgångspunkten att små enheter ofta är dyrare än de större enheterna.

– Den här utredningen pågår. Vi ska presentera den i augusti, säger tillförordnade förvaltningschefen Kjell Lund.

Bildningsförvaltningen använder i hög grad kommunens egna lokaler, där man inte gör det ses hyreskontrakten över.

För Grindgruvan, som är dagbarnvårdarnas verksamhetslokal i Striberg, sägs kontraktet upp nu i månadsskiftet. Men lokalen, som ägs av idrottsföreningen, står till dagbarnvårdarnas förfogande fram till årsskiftet.

– Hade vi inte sagt upp kontraktet nu så hade vi suttit fast i det i ytterligare ett och ett halvt år. Genom att säga upp kontraktet skapar vi ett handlingsutrymme där vi nu vill diskutera olika alternativ, bland annat med föräldrarna, säger Kjell Lund.

Han stänger inte helt för att det kan bli aktuellt att teckna ett nytt kontrakt för samma lokaler, men säger samtidigt att förvaltningen måste spara på sina lokalkostnader för att få pengarna att räcka till.

Mer läsning

Annons