Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att bygga Norarocken

Vill du vara med och skapa en festivalvecka i Folkets park i juni? I morgon kväll drar arbetet med Norarocken i gång.

Annons

Norarocken skapades av Mitt andra hem i samband med skolavslutningen förra våren.

När föreningen fick höra att Karlsängsgårn bokat Folkets park på skolavslutningskvällen tisdag 12 juni i år, så bokade de snabbt onsdag, torsdag och fredag också. Tanken är nu att Karlsängsgårn, Mitt andra hem och Studiefrämjandet tillsammans ska skapa en festivalvecka som får inleda årets sommarlov.

– Vi blev jätteimponerade av vad Sebastian Söderqvist och Mitt andra hem lyckades åstadkomma när de skapade Norarocken i somras. Vi jobbar med delvis samma ungdomar och vill samma saker. Därför vill vi bygga vidare på Norarocken, säger Ronny Wästborn på Karlsängsgårn.

Musikungdomar

Nora har många väldigt duktiga musikungdomar, vilket ger en bra grund när man vill skapa en fyra dagar lång festival.

– Men vi behöver annat också. Därför vill vi att både ungdomar, föreningar och företag som vill vara med och bygga Norarocken kommer till aulan på Karlsängsgårn klockan 18 på onsdag, säger Sebastian Söderqvist.

Arbetsgrupp

Vid detta första brainstormingmöte är tanken att bilda en arbetsgrupp och byta namn och telefonnummer med varandra.

–Vi måste få undgomarna med oss för att få ihop ett bra program. Det kommer krävas mycket jobb, men i gengäld kan de som engagerar sig påverka innehållet hur mycket som helst, säger Sebastian Söderqvist.

Halva nöjet

– Stämningen är halva nöjet med en festival, och det gäller att få med så många som möjligt för att få upp den på topp, säger Johnny Öster, som arbetar både för Studiefrämjandet och Mitt andra hem.

Från slutet på 1980-talet arrangerade fritidsgården en egen rockfestival i parken under ett tiotal år, men den gick med förlust och lades ner.

– Det känns så tråkigt att det aldrig finns pengar till någonting. Därför känns det viktigt att vi i alla fall försöker ordna något ändå, säger Ronny Wästborn.

Mer läsning

Annons