Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att byta grejer

Det är hög tid att gå igenom vår- och sommargarderoben. Har du kläder, skor, cyklar att sälja? Lämna in dem på bytardagarna och låt andra få glädje av dem.

Annons

– Fredag 30 mars tar vi emot kläder, skor, leksaker och diverse annat för inlämning, säger Ulrica Andersson, en av de ansvariga för bytardagarna på Karlsängskolan.

–Självklart vill vi bara att man lämnar in det man själv kan tänka sig att köpa – helt och rent och max 48 saker på varje rum.

Bytardagarna på Karlsäng hör till landets absolut största, med 20 000 inlämnade artiklar där drygt hälften säljs under tre timmar på lördag förmiddag.

I höstas gjordes en del ommöbleringar där exempelvis leksaksavdelningen fick bättre utrymme.

– Det upplevdes som en bra lösning så den behåller vi, säger Ulrica Andersson.

För varje plagg som lämnas in betalar säljaren en krona. De pengarna går sedan tillbaka till barn och ungdomar i Noras föreningsliv. I höstas fick Nora atletklubb, Nora bågskytteklubb och Nora scoutkår bidrag från bytardagskommittén. I samband med vårens bytardagar finns nya pengar att söka.

Alla som säljer och handlar på bytardagarna uppmanas ta med så jämna pengar som möjligt. För den som vill vara med och jobba under bytardagarna finns vikarielistor där man kan lämna namn och nummer.

Fotnot: Inlämning fredag 30 mars kl 17-19, försäljning lördag 31 mars kl 10-13.

Mer läsning

Annons