Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för kulturveckan

Äntligen är det dags för populära kulturveckan i Viker. På söndag återinvigs nyrustade Vikers kyrka i samband med ett gammaldags Bergsmanna-bröllop. Nytt för i år är också en medeltidsdag och en dag fylld av cirkus där barnen får lära sig cirkuskonster.

Annons

– Vi ville ha något särskilt för barn i år. På måndagen har vi en dag för barn med kaninhoppning, ponnyridning och dressyr av hundar. Och på medeltidsdagen har vi slöjd för barn, säger Eva Markusson som arbetar som församlingsassistent i Vikers församling.

En publikmagnetI många år har församlingen i Viker anordnat kulturveckan som visat sig blivit en riktig publikmagnet. Men trots ett digert program kan man aldrig vara säker på att publiken är trogen.

– Vi håller tummarna för att det blir fint väder. När det gäller utomhusaktiviteterna är det svårt, det blir inte lika kul om det blir dåligt väder, eller helt enkelt för varmt.

Något som däremot inte är beroende av vädret är nästa lördags dubbelkonsert i kyrkan. Det första bandet som spelar heter Highland C och består av tre killar från Örebro som spelar ett bildspel med tänkvärda texter samtidigt som de spelar elgitarr och synt. Efter dem tar Caribbean Hot Nine över och spelar finstämda, karibiska toner på oljefat.

– Båda bandens låtar ska vara meditativa. De som sett dem säger att det är väldigt vackert och häftigt, säger Eva Markusson.

Kulturveckan drar igång på lördag med en familjefest i Dalkarlsbergs Folkets park, och avslutas med ett bygdespel sista söndagen i juli.

Utöver olika dagliga aktiviteter, hålls även en utställning i kyrkan med temat ”Bröllop och Brudpar”, och i församlingshemmet säljs kaffe och nygräddade våfflor.

Barnhem i NepalDet kommer också att finnas hantverk till försäljning, samt en loppis där intäkterna oavkortat går till att bygga ett barnhem i Nepal.

Mer läsning

Annons