Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för marknad

Till helgen är det dags för Noramarken – med 50 000 besökare, 350 knallar och 850 platser. Förberedelserna pågår för fullt – och bland det nya är cykeluppvisning och konsert med Hemvärnets musikkår Guldsmedshyttan.

Annons
Johnny Sandberg, marknads-ansvarig.

Det är hemvärnets dag på lördag och därför erbjöd sig musikkåren att ge en gratis marschkonsert på kyrkvallen under förmiddagen.

– Och det tackade vi självklart ja till, säger Johnny Sandberg, marknadsansvarig hos Nora köpmannaförening som driver Noramarken på uppdrag av kommunen.

Förband

Musikkåren kan fungera som förband till orgelkonserten som Marie Nordenmalm ger i kyrkan.

Cykeluppvisning på parkeringen utanför Karlsängsskolan är också nytt. I övrigt är det en traditionell Noramarken som drar i gång redan på fredag kväll med tivoli.

Det har uppstått bekymmer med parkeringen för knallarna. Planen framför godsmagasinet där knallarna brukar parkera ett 60-tal husvagnar är uppgrävd inför bygget av resecentrum. Det är nu oklart var husvagnarna kan stå.

– Vi har fått loss gräsområdet vid idrottshuset men enligt väderprognosen skulle det komma 20 millimeter regn på fredag, så just nu vet vi inte hur vi ska göra. förklarar Johnny Sandberg.

Tack vare att veteranjärnvägen lyckats lösa trafiken kan besökare parkera i Gyttorp eller Järle och åka tåg till marknaden.

Det är andra året som köpmannaföreningen har hand om marknaden. Förberedelserna smög i gång redan förra året.

– I år kommer turistbyrån att finnas med på kyrkvallen. Det är en av de erfarenheter vi drog från förra året då många besökare frågade om Nora.

Mer läsning

Annons