Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för unga att söka stipendium

Nu är det dags att söka Björn J:son-Lindh-stipendiet för unga instrumentalmusiker i Nora bergsförsamling. Ansökningstiden går ut femte december.

Annons

Stipendiet riktar sig till barn och ungdomar i Nora kommun som spelar instrument. Det är Kyrkorådet som beslutar vem som till sist får stipendiet som delas ut vid julkonserten i kyrkan den 21 december. Då ska julen sjungas in med Nora Kammarorkester, Nora kyrkas minikör, ungdomskör och kyrkokör.

De unga instrumentalmusikanter som önskar ta del av stipendiet skickar uppgifter om sig själva och vilket instrument som spelas, antal studieår och lärare man spelar för till Nora bergsförsamling.

Stipendiet instiftades förra året i syfte att uppmuntra, utveckla och lyfta fram instrumentalmusiken. Förra året var första gången det delades ut. Då gick det till Louise Kvarnbrant som spelar fiol och gitarr.

Grundplåten från början kom från överskottet vid en konsert förra sommaren med Janne Schaffer, Björn J:son Lindh, Stefan Blomqvist och Marie Nordenmalm. Privatpersoner och företag har också möjlighet att ge gåvor till fonden året runt och i samband med högtidsdagar, och som minnesgåvor vid begravningar.

Mer läsning

Annons