Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig utrustning när polis mötte knivman i Nora

Ska man göra ett polisingripande mot en våldsam och knivbeväpnad person är det förstås viktigt att polisens skyddsutrustning är hel. Det var den inte vid ett ingripande i Nora.

Annons

Det var när en polis skulle gå in till en våldsam person i ett hus i Nora som han upptäckte att skyddsskölden var trasig.

Nu finns ärendet som en tillbudsrapport hos polismyndigheten. Det var ett ingripande hos en våldsam person som enligt larmet var beväpnad med kniv. Polismannen det handlar om i anmälan fick i uppgift att gå in med skyddssköld vid ingripandet. Skölden som fanns i polisbilen var dock trasig, ett handtag saknades och det andra handtaget satt löst.

Som anledning till att denna incident skedde anges i utredningen den mänskliga faktorn. Polisen i Lindesberg uppges sakna personal vars uppgift är att utföra underhåll och kontroll av fordons samt fordons utrustning. En annan faktor som påverkar är att felet ej har anmälts tidigare, enligt rapporten.

Förslag till åtgärd är att se till att anställa någon som har till uppgift att se till att fordon samt fordons utrustning håller det mått man kan kräva för att polisen på ett säkert sätt ska kunna utföra sitt dagliga arbete. Skölden ifråga lagades av polismannen själv senare samma natt.

Det här skedde i mars i år.

Mer läsning

Annons