Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danfo ska vara med på vinter-OS i Sotji

Danfos toaletter ska vara med på OS i Sotji i februari. Det är prestigefyllt att vara med i sådana sammanhang och stärker företagets position i Ryssland, förklarar Martin Jarhäll på marknadsavdelningen.

Annons

– Dels känner vi att det är en fjäder i hatten att få våra produkter med i Sotji, och dels att det är strategiskt viktigt att synas på de platser där besökare ska vara, säger Martin Jarhäll.

Danfo har jobbat mer aktivt mot Ryssland sedan ett år tillbaka, och det börjar nu ge resultat, förklarar han.

– Vi har en ryskspråkig samarbetspartner i Baltikum som vi reser över med och träffar presumtiva kunder. Det är viktigt med rätt kontakter och det känner vi att vi har i dagsläget.

På sikt kommer utvidgningen mot Ryssland troligen att ge fler jobb i Nora.

– Ser man på den utvecklingen vi har nu kommer det att generera arbetstillfällen, och kanske inte bara hos oss utan även våra underentreprenörer i Nora.

Hur stor är ordern?

– Jag får inte uttala om den exakta volymen, men den är strategiskt viktig. Det är ett antal toaletter som ska vara med på OS, men vi räknar också med att det här är starten på ytterligare affärer.

Ryssland är enormt stort med en växande marknad, förklarar han.

– Den marknaden kommer vi att vara en del av. Exakt på vilka sätt kan vi inte gå ut med i dag, men vi har många intressanta projekt på gång.

Mer läsning

Annons