Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har provat på det mesta inom scouting

Kajsa Almer och Gunnar Karlsson har varit scouter i hela sina liv. De har varit ledare i över 25 år, suttit ordförande i varsin omgång och startat en pensionärsgrupp i Norakåren.

Annons
Eldsjälar. Gunnar Karlsson och Kajsa Almer är scouter sedan barnsben och har lagt ner många timmars arbete inom Nora ¿ scoutkår.Bild: ¿Malin¿ Eriksson

I bilagan NA Nora som kom ut i slutet av mars efterlyste NA eldsjälar av olika slag. Totalt nominerades ett 30-tal Norabor, bland dem drogs Kajsa Almer och Gunnar Karlsson. De har nominerats för sitt mångåriga arbete inom scoutkåren.

- Jag har varit scout så länge jag kan minnas, säger Kajsa, som gick med i scouterna hemma i Trelleborg 1946.

Gunnar Karlsson gick med i Nora scoutkår 1952. Sedan dess har de båda hunnit prova på det mesta inom föreningen. De sista åren har det blivit mycket vedhuggning, eldande, gräsklippning och städning. Ingen av dem är engagerad i barn- och ungdomsverksamheten längre. Däremot har de dragit igång ett scoutgille för pensionärer som varit scouter, scoutledare eller scoutföräldrar.

"De gör sådant som behöver göras men som tas för givet av andra. De ser till att de äldre som finns kvar känner en gemenskap och att grunden för ungdomsverksamheten ska fungera", som det står i nomineringen.

- En gång scout alltid scout, säger Kajsa.

- Det är mottot för gillet, och det lever vi efter.

Genom scoutrörelsen har Kajsa och Gunnar rest och träffat människor från hela världen. Lite extra speciellt tycker Gunnar att det har känts vid de tillfällen när de fått se kungen exempelvis vid stora läger.

- Han är svenska scouternas högsta beskyddare och när han klivit upp på scenen så har det jublats något otroligt i publiken.

Mer läsning

Annons