Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De lovar kommunal musikskola

De fyra borgerliga partierna tänker starta en kommunal musikskola om man vinner höstens val. Gabrielle Peteri (FP) och Anna Magnusson (KD) anser att det är dags att ta kulturen på allvar.

Annons

– Vi måste agera, säger Peteri och Magnusson. Vi kan inte kalla Nora för en kulturstad om vi inte ens har en kommunal musikskola.

Samtliga politiska partier i Nora är medvetna om det tryck efter musikundervisning som finns. Man har diskuterat frågorna kring en musikskola med såväl elever, föräldrar samt med de drivande bakom det privata Musikbryggeriet.

Folkpartiet, Kristdemokraterna, Centern och Moderaterna har nu tagit problemställningen till sig och går gemensamt ut med sitt första riktiga vallöfte – en kommunal musikskola.

– Det här är angeläget, säger Gabrielle Peteri. Det är ett oerhört tryck efter musikundervisning och det måste vi hörsamma.

– Nora har ett starkt varumärke och det här skulle förstärka det ytterligare, säger Anna Magnusson. På sikt kan musikskolan också bli en kulturskola.

Oppositionspolitikerna pratar om att en musikskola skulle stärka såväl grundskolan som fritiden för eleverna.

– Vi har diskuterat den här frågan i flera olika konstellationer och även med den nuvarande privata musikskolan, säger Peteri. Och vi är helt överens om att vi måste ha råd med en kommunal musikskola i Nora.

Någon konkret finansiering har inte oppositionspartierna hittat, men frågan anses i dag så högt prioriterad att resurserna måste fram.

– Vi måste fördela om resurser, men exakt hur vi ska göra måste vi titta närmare på, säger Magnusson och Peteri. Och det är annat, exempelvis lokalfrågan, som måste lösas.

Mer läsning

Annons