Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ordnar sitt eget sommarjobb

Prissättning och marknadsföring är återkommande punkter när det på torsdagen hålls draknäste i Nora. Tretton sommarlovsentreprenörer presenterar sina företagsidéer.

Annons
Draknästet. Sommarlovsentreprenörerna Carolina Eriksson och Sofia Troedsson presenterar sin solskoleidé för Solveig Oscarsson, Helena Vilhelmsson och Klas Brynte.

En efter en kommer företagarna in och presenterar sina sommarjobb. Vid ett bord sitter kommunens näringslivsansvarig Klas Brynte, oppositionsråd Helena Vilhelmsson och kommunalråd Solveig Oscarsson.

– Bra, att ni gick fram och tog i hand och såg oss i ögonen innan ni började, säger Klas Brynte efter att Carolina Eriksson och Sofia Troedsson presenterat sin Solskola.

– Det ger ett gott intryck och är ett viktigt säljknep.

Ismael Ismael och Ali Samir får beröm för sitt sätt att växla i presentationen av sin fotbollsskola. Men de får också en del frågor om hur många ungdomar de kan ta emot med bara två ledare.

Nathalie Östlund och Elsa Sörman känner sig rätt säkra på den innebandyskola de driver med Samuel Gustafsson och Andreas Petterson.

– Vi gjorde samma sak i fjol och det kom många fler än vi trott, säger de.

Jennie Karlsson ska baka och sälja frukostbröd, och har redan fått en stor och stadig kund i Gustavsbergs camping. Marknadsföring och att nå ut till kunderna är det flera sommarlovsentreprenörer jobbar hårt med.

– Jag har gjort en facebooksida som börjar få lite spridning nu, säger Simon Juneholm.

Söker fotouppdrag. Farah Al-ameeri klipper isär flyers som hon ska dela ut för att marknadsföra sig som fotograf.
Pysselpåse. Sofia Troedsson letar efter tuschpennor för att kunna göra karttecken till en övning på Solskolan.
Marknadsföring. Marcus Juneholm filar på marknadsföringen av sig själv som alltjänstföretagare.
Tips och frågor. I Draknästet får Simon Bertilsson tips bland annat om hur han kan tänka när det gäller att ta betalt som alltjänstföretagare.

Mer läsning

Annons