Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De reste i förintelsens spår

Rose Wallén, Anders Wallén och 22 andra deltagare gjorde en resa i förintelsens spår. Resan arrangerades av Lillemor Bodman och Bertil Jansson nu i maj.

Annons
Intressant resa. Makarna Anders och Rose Wallén upplevde förintelsens spår.

– Jag och min man läste i NA att de skulle anordna en sådan här resa även för allmänheten, tidigare har det ju varit enbart för gymnasieungdomar, och det föll mig och min man i smaken.

Hur var resan?– Den var mycket bra, intressant och välordnad. Till sådana här resmål är det en fördel att delta i en arrangerad resa. Innan vi åkte hade vi en förberedelsedag där vi fick schema och historik för att förstå vad som hände före kriget. Det behövdes, och både Lillemor och Bertil är väldigt kunniga.

Vilket var det starkaste intrycket?– Det var Birkenau. Första dagen var vi till Auschwitz och det var bra att börja med. Det är gjort som ett museum och när vi kom dit var det en många turister där. Dagen efter kom vi till Birkenau tidigt på morgonen och då var vi ensamma där. Det var en otäckt känsla att vara där, och jobbigt att leva sig in i hur det var.

Vad gjorde ni mer?– Dagarna var schemalagda så vi umgicks hela tiden. Vi hade en fri eftermiddag när vi gick på stan i Krakòw. Nu antar jag att det kommer att bli en återträff framöver.

Mer läsning

Annons