Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tar rygg på Örebro

Nybildade Handelskammaren Bergslagen ska vara en kraft för näringslivet i kommunerna i norra länet. – Det här är inte bara en utveckling för näringslivet utan för hela kommunen, säger Sture Åtterås, ordförande.

Annons
Sture Åtterås och Cecilia Jeffner är ordförande respektive vice ordförande i den nybildade Handelskammaren Bergslagen.

Idén till Handelskammaren Bergslagen växte fram redan för några år sedan inom den ekonomiska föreningen Uppdrag Lindesberg, vars syfte var att främja Lindesbergs utveckling. Nu har man gjort slag i saken och avvecklat den till förmån för en handelskammare.

– Vi måste ta rygg på Örebro och observera näringslivets krav för att öka tillväxten, säger Sture Åtterås och berättar att det handlar om att se vilka hinder och vilka utvecklingsområden som finns för det lokala näringslivet.

Handelskammaren Bergslagen är en lokalstyrelse som verkar inom ramen för Handelskammaren Mälardalen.

– De har sina plattformar i Västerås och Örebro, vi är ett vitt område för dem, säger Sture Åtterås och får stöd från Cecilia Jeffner, vice ordförande, som hoppas att man genom lokalstyrelsen bättre ska kunna ta tillvara lokalfrågorna.

– Vi kan fånga upp det som är viktigt för oss här, så det inte glöms bort, säger hon.

Handelskammaren Bergslagen inbegriper Nora, Lindesberg och Ljusnarsberg.

– Det beror på geografisk närhet och att vi redan har en god samverkan i dessa kommuner, säger Åtterås.

Redan till hösten börjar ett av Handelskammarens projekt där man lär ut arbetsmarknadskunskap till skolungdomar i Lindesberg.

Mer läsning

Annons