Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill få liv i Folkets park

I sommar händer det mer i Nora Folkets park än på många år. Förutom bästa uthyrningsfrekvensen på länge, satsar också Folkets husföreningen på sex egna evenemang – både dans och barnteater.

Annons
Folkets hus föreningen satsar på barnteater och dans i Folkets park i sommar. Den största satsning föreningen gjort på många år, berättar Benga Gräsberg och Roger Paulin.

– Vi vill få liv i parken och få fler att hitta hit, säger Benga Gräsberg från Folkets hus-föreningen.

Tidigare år har föreningen bara haft uthyrningar. Man har inte haft resurser att göra något eget. Smedgården har slukat allt och ändå gått back i flera år.

Men nu hoppas föreningen på att försäljningen ska gå igenom snart och ge dem möjlighet att satsa på parken, både när det gäller rust och underhåll och när det gäller aktiviteter.

Först ut i sommar är en dans till Casanovas i veckan efter midsommar. I mitten av juli är det dags att bjuda upp till musik av Nova och i mitten av augusti till Expanders.

Det är torsdagsdanser, för en publik i funktionskläder som kommer med vattenflaskan i handen. Inte fest, med alkoholservering.

Dessutom arrangerar föreningen för första gången på länge tre barnevenemang i parken i sommar. Det är barnteatrarna Nasse hittar en stol fredag 6 juli, Rasmus på luffen söndag 22 juli och Kurre, kompis och den försvunna sagan söndag den 12 augusti.

Entréavgiften blir 150 kronor till danser och 50 kronor per person till barnteater.

– Vi räknar inte med att tjäna några stora pengar utan vill mest att det ska gå runt och att folk ska hitta hit. Sedan får vi se vilka som kommer och vad de vill ha så att vi vet vad vi ska satsa på kommande år, säger Benga Gräsberg och Roger Paulin.

Dansbanan tar 300 personer, och de hoppas på 200 till danserna.

– Vi känner ett större sug efter att få komma hit. Vi har aldrig haft parken så uthyrd som i år. Den är bokad varenda helg, plus många vardagar, och hyrs för större och mindre festligheter av alltifrån föreningar till privatpersoner.

Mer läsning

Annons