Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill ha brukardialog om Grindgruvan

På tisdag ska barn- och ungdomsutskottet avgöra framtiden för Grindgruvan. Men nu vill MP att kommunen tar en paus och bjuder in till ett brukarråd som deltar i framtidsdiskussionen.

Annons
Stor engagemang. Engagemanget för Grindgruvan är stort. Förra nån vecka sedan överlämnade Jörgen Persson från RIF och Jasmine Hylander, MP, protestlistor mot nedläggning av Grindgruvan till kommunalråd Camilla Andersson Larsson, V.

På tisdagen överlämnade Ringshyttans IF och miljöpartiet 740 namnunderskrifter till stöd för Grindgruvan i Striberg.

– Det visar på ett väldigt stort engagemang. Dessutom finns ett behov av att stärka förtroendet mellan kommunen och föräldrarna. Därför tror vi att ett brukarråd kan vara en bra lösning, säger Jasmine Hylander och Monika Aune, miljöpartiet.

Varken MP eller Ringshyttans IF är nöjda med den dialog kommunen hittills haft med föräldrar och personal. Men Jörgen Persson från RIF vill stryka ett streck över det som hänt och titta framåt.

– Vi vill få till ett möte för att diskutera hur RIF skulle kunna rusta lokalen, så att den blir godkänd igen.

Kommunalrådet Camilla Andersson Larsson tycker att framtiden för pedagogisk omsorg känns för osäker för att kommunen ska binda sig i ett flerårigt kontrakt om föreningen rustar.

Enligt miljöpartiet tyder allt nu därför på att verksamheten stängs och föräldrarna erbjuds förskoleplatser till hösten i stället.

Camilla Andersson Larsson säger att det finns ett förslag till beslut i utskottet, men vad det går ut på vill hon inte berätta. Ärendet går sedan vidare till kommunstyrelsen i slutet av februari.

Mer läsning

Annons