Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Den enskilt största händelsen i distriktet”

Nu slår de ett slag för att lyfta hockeyn och skapa mer intresse. Det är första gången som Örebro Läns Hockeyförbund tillsammans med klubbarna i länet ordnar en gemensam Ishockeyns dag.

Annons

LÄNET.– Det är helt nytt, och i mina ögon den enskilt största gemensamma händelsen i vårt distrikt på tio år, alla är engagerade, förklarar Mats Eriksson, ordförande för Örebro Läns Ishockeyförbund.

Ishockeyns dag skedde igår i ishallarna i Nora, Lindesberg, Guldsmedshyttan, Hällefors, Fellingsbro, Hallsberg, Kumla och Örebro. Respektive klubb ordnar också med aktiviteter, så det kan vara olika saker vid varje ishall, förklarar han. Gemensamt är öppet hus, prova på och att SHL-spelare från Örebro Hockey är på plats.

– Värmland har kört det här några år och det har varit väldigt lyckat. Och det här är 100 procent rekryteringskampanj. Vi vill rekrytera spelare, ledare, funktionärer, föräldrar, styrelsemedlemmar.

Det handlar om att fortsätta skapa intresse för hockeyn, förklarar han.

– Vi vill också visa att vi kan göra någonting gemensamt. För tio år sedan var det svårsamarbetat, men nu har vi ett supersamarbete i distriktet, alla föreningar drar åt samma håll.

– Och det här kommer att bli återkommande varje år, säger Davor Dundic, projektledare för Ishockeyns dag.

Mer läsning

Annons