Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är misstanke om mordbrand"

Det var en våldsam brand som härjade Mobergs bygglager natten till i dag. Det var utomhuslaget som brann ner och även butiksdelen var hotad. Polisen efterlyser nu allmänhetens iaktagelser kring händelsen.

Annons

-Det är misstanke om mordbrand nu. vi ser inga naturliga skäl till branden. Vi ska nu inleda teknisk undersökning, säger polisens vakthavande befäl Thomas Ginghagen.

Räddningsledaren Anders Larsson arbetade på plats under natten.

- Vi lyckades skydda den delen men det var en mycket omfattande brand, berättar räddningsledaren på plats Anders Larsson.

Räddningstjänsten fick larmet strax efter 23.30. Vittnen som befann sig i området har beskrivit händelseförloppet för Räddningstjänsten som oerhört snabbt.

Hur kan en så kraftig brand uppstå så snabbt?

- Ja det undrar vi också. Det finns inga installationer där överhuvudtaget som kan ha fattat eld. Det är ju bara öppna vindskydd med plåttak för virkesförvaring. Jag har svårt att se hur det skulle… naturligtvis finns det sopcontainrar på området som skulle kunna vara knutna till det, man vet aldrig. Vi kan inte se någon naturlig orsak till branden. Men jag vill inte spekulera. Man gör en teknisk undersökning nu.

Klockan 08.30 hade räddningstjänsten

ännu inte avslutat arbetet på platsen innan de lämnar över till företagare och försäkringsbolag. I släckningsarbetet ingick som mest 20 brandmän från Nora, Örebro och Nyhyttan.

- Det brann kraftigt under cirka tre timmar och vi kunde börja gå ner i styrka runt 02.30, säger Anders Larsson.

Förundersökningsledare, Annelie Lötgren, menar att polisen mycket gärna vill ha in allmänhetens tips.

- Vi har just spärrat av platsen och en förundersökning är inledd. I veckan kommer en brandplatsundersökning att ske. Vi misstänker ju naturligtvis att någon har tänt eld. Vi är innerligt tacksamma om någon har haft några iakttagelser från både före, under och efter händelsen som de kan rapportera in till oss.

Mer läsning

Annons