Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dialog om ny lekplats

I vår bjuder kommunen in till dialog om en ny lekplats på Stensnäs/Dalsta. Barn och unga ska få ha synpunkter på både placering och utformning.

Annons

Det har hunnit gå tio år sedan de första villorna stod inflyttningsklara på Stensnäs och fler byggs fortfarande. Många av nybyggarna är barnfamiljer, men någon lekplats finns inte i området. På Dalsta, strax intill, finns resterna av en gammal kommunal lekplats kvar. Men i vår räknar kommunen med att kunna bjuda in boende på Dalsta och Stensnäs till en dialog om var en ny lekplats ska ligga och vad den ska innehålla.

– Det här området står näst på tur när det gäller en ny lekplats i Nora, men jag vet inte om det kommer finnas pengar till att bygga en i år, säger Arne Tschentscher på BKT.

– Vi har en samverkansgrupp som ska träffas om några veckor och diskutera hur vi ska jobba med den här frågan, säger Linnea Hedkvist på folkhälsoenheten.

Tanken är att planeringen av en ny lekplats ska ske i dialog med medborgarna.

– Det är viktigt att de som är berörda, helst med barn och unga i området, får berätta var de rör sig idag och vad de önskar att fanns i deras bostadsområde, säger Linnea Hedkvist.

– Vi vill att nya lekplatser placeras så bra som möjligt utifrån var barnen bor och vilka gångstråk familjerna rör sig efter, säger Arne Tschentscher.

Mer läsning

Annons