Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms till böter – lyckönskas av tingsrätten

En 15-årig pojke från Gyttorp döms till 1 500 kronor i böter och 300 kronor i skadestånd efter att han sparkat sönder en myntautomat i Nora.

Annons

Det var den 11 januari i år som 15-åringen sparkade sönder en myntautomat vid en butik i Nora. Nu har Örebro tingsrätt dömt honom för åverkan. I domen konstateras att 15-åringen inte sparkat på automaten med avsikten att den skulle gå sönder. Däremot gör rätten bedömningen att pojken måste ha förstått att det fanns en risk för att automaten skulle gå sönder.

I slutet av domen önskar tingsrätten pojken lycka till med sista året i högstadiet och ”vad han i övrigt vill ta sig för i livet!”.

Carolin Roos, tingsfiskal vid Örebro tingsrätt, berättar att förhandlingarna i ärendet drog ut på tiden. I stället för att pojken skulle sitta och vänta skickade hon med en hälsning i domen.

– Då ville jag skicka med den här killen att jag önskar att det ska gå bra för honom och att han ska hålla sig borta från tingsrätten och att han ska gå en ljus framtid till mötes, säger hon.

Är det vanligt att skriva hälsningar i domen?

– Det är kanske vanligare att man säger det på själva förhandlingen än att man skriver det på själva domen, säger Carolin Roos.

Tycker du att det här är något som borde bli vanligare i domstolarna?

– Som sagt så brukar det här vara något som sägs i avkunnande av domen och då tycker jag att det är bra att tingsrätten uppmuntrar unga personer inför framtiden. Vår målsättning och förhoppning är att så här unga personer ska vända bana, säger Roos.

Mer läsning

Annons