Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt upp för Carl Jan i Svalbo

– Den gossen är ko-dum sade de om mig när jag skulle börja skolan. Doktor Brandberg gav mig diagnosen dyslexi.Det är författarkväll i Svalbo och kvällens gäst heter Carl Jan Granqvist.

Annons
I stearinljusets sken med Carl Jan. Med sin bok som utgångspunkt berättar Carl Jan Granqvist om sig själv, sitt liv och om måltidskunskap.

Och det krävs dubbla sittningar när det är Carl Jan som står på programmet. Han är en publikmagnet. Först gästspelade han i svalbo kafé den 1 mars. Fullsatt. Och i kväll, söndag, körde han i repris. Det var fullsatt igen.

– Tänk att inte kunna läsa och då försöka att stava sig igenom ordet dyslexi. Men kunskap kan inhämtas på andra vis. Min mamma läste alla läxor högt för mig. En enda gång. Så jag fick träna mitt minne också.

Sedan berättar Carl Jan om sapere-metoden som det arbetas med i Grythyttan på Restaurang- och hotellhögskolan, hur kunskap inhämtas via sinnesförnimmelser och hur man kan lära sig att tolka omvärlden med syn, lukt, smak, känsel och hörsel. Och som bas för sitt berättande har Carl Jan sin bok ”Carl Jans klassiker - mer än en kokbok”.

Författarkvällar

i stearinljusets sken heter arrangemangen som ordnas i Svalbo keramik och kafé.

– Det är Nora kommun och Lindesbergs kommun, Studiefrämjandet, Ulla Rosén och Svalbo keramik och kafé som arrangerar dessa författarkvällar i sterainljusets sken, berättar Elin Sörman från Nora kommun.

Mer läsning

Annons