Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dylan-succé på Statt

NORADylan-succén från Parkfesten i somras fortsätter.Den här gången på Stadshotellet och 250 personer i publiken.

Annons
Nora Dylan Band drog proppfullt med folk till festsalen i Stadshotellet. Runt 250 personer lär det ha varit.BILD: THOMAS ERIKSSON

One night with Bob och Nora Dylan band helt enkelt, andra svängen gillt. Men det hela smög i gång redan för tre-fyra år sedan med en Dylan-spelning på Maria Langs krog. Nu är de tillbaka på ny kula, delvis med en annan konstellation. Albin Ström, 22, på gitarr, har varit med från början.

– Det är spännande, dels för att det är min hemstad och dels för att jag upptäckt Dylan på senare år, det låter himla bra.

Lägg därtill Hans Kvarnbrant bas, Ted Ström orgel och sång, Ulf Åberg gitarr, Tommy Bagari sång och gitarr och Rickard Sievert på trummor så har du hela bandet.

– Vi hade debuten med den här konstellationen på Parkfesten i somras och det blev en jättesuccé, berättar Ted.

Med helt egna tolkningar av Bob Dylan repar de en gång i veckan hos Rickard Sievert i Järle. Nu siktar de närmast på Dylan-festivalen i maj i Örebro eftersom Bob Dylan fyller 70 i år.

Lördagens Dylankväll drog proppfullt med folk till festsalen på hotellet, runt 250 personer. Förutom Nora kom besökare från hela länet, däribland Bo Werner från Grythyttan, som inte hört bandet förut. Minst tre saker gjorde att han nu åkt till Nora:

– Ted Ström, glada musiker och så Bob Dylan förstås.

Det blir bandets andra bejublade spelning i just den här konstellationen, Ted Ström (skymd), Tommy Bagari, Hans Kvarnbrant, Rickard Sievert, Albin Ström och Ulf Åberg. Debuten skedde på Parkfesten i somras, men de första Dylan-spelningen skedde för tre-fyra år sedan, då med delvis andra musiker.
Konserten blev förevigad, här av Erik Mathisen. Var du med i publiken? Kommentera gärna konserten.BILD: THOMAS ERIKSSON
Hans Kvarnbrant i sitt esse, med bas och Bob Dylan på strängarna.BILD: THOMAS ERIKSSON
Tommy Bagari är ett riktigt Dylan-fan. Han har hållit på med musik i över 30 år.BILD: THOMAS ERIKSSON

Mer läsning

Annons