Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldsjälar fixar spår med ny skoter

Norabygdens skidklubb har satsat på en helt ny snöskoter och ett nytt spåraggregat. Väldigt välkommet berättar eldsjälarna i klubben som kör miltals med skidspår helt ideellt.

Annons
Spårare. Nils-Gunnar Larsson, Östen Eklöf och Per Höglund, på väg att spåra Digerberget runt, sju kilometer, helt idellt.

DIGERBERGET.– Det nya ekipaget är jättebra, vi har kört 28 mil, säger Nils-Gunnar som tillsammans med Östen Eklöf och Per Höglund just spårat Digerberget-Stakadammen, en mil enkel resa och Noradelen av Kilsbergsspåret som går ända till Ånnaboda.

Det är en stor satsning som klubben gjort. En sådan här skoter kostar runt 180 000, berättar de, spåraggregatet 75 000 varav Sparbanksstiftelsen bidragit med 50 000.

– Vi behövde ha en bättre skoter att dra med, förklarar Nils-Gunnar.

Klubben hade två (”och en halv”) äldre skotrar och den nya underlättar mycket. Spåraggregatet är av ”Sotsji-typ”.

– Det är samma som de har i Holmenkollen, förklarar Östen.

Spåren är perfekta berättar han. Utöver Kilsbergsspåret är det Elljusspåret (5 km) och Digerberget runt (7 km). Spårjouren består förutom Nils-Gunnar, Östen, Per också av Kurt Lindqvist, Claes Wahlberg, Roger Carlsson som hjälps att sköta spåren.

Varje morgon pratar Claes dessutom in spårinfo på en telefonssvarare (0587-12406). Skidåkarna är väldigt nöjda.

– De gör ett fantastiskt jobb och det är så fina spår, tycker Ing-Marie Lindahl.

Ny skoter. Norabygdens skidklubb har satsat på en ny skoter och ett nytt spåraggregat. Funkar kanonbra tycker Nils-Gunnar Larsson, Per Höglund och Östen Eklöf.
Bra aggregat. Spåraggregatet är väldigt bra, samma som i Sotsji och Holmenkollen berättar Östen Eklöf, med Per Höglund och Nils-Gunnar Larsson i bakgrunden.

Mer läsning

Annons