Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eleverna vill slå lärarna

För andra året i rad åker ett lärarlag och ett elevlag från Karlsängskolan Stafett-Vasan. En tävling där eleverna naturligtvis hoppas vinna över lärarna.

Annons
Uppladdning. Martin Spjut, Edvin Keller, Jakob Fransson och Fredrika Nybäck Ragnarsson från Karlsängskolan ska åka Stafett-Vasan på fredag, och tävlar mot ett lärarlag från skolan. Saknas på bilden gör Cornelia Zetterman som också ingår i elevlaget.

Uppe vid Digerberget har en grupp högstadieelever tränat längdskidor en lektion i veckan i vinter. Nu är det snart dags för det de tränat för, Stafett-Vasan där fem elever tävlar mot fem lärare och mot 1 200 andra lag i den Vasaloppstävling som växer snabbast.

Till ett av de sista träningspassen inför tävlingen kommer Edvin Keller med helt nya skidor.

Skidor i stället för moped

– Jag har inte åkt så mycket skidor tidigare och fram tills nu har jag fått låna utrustning. Men nu fyller jag 15 år och eftersom jag inte önskar mig någon moppe kunde jag få skidor i present i stället.

Lagkamraten Martin Spjuth tränar längdskidor fyra gånger i veckan plus tävlingar på helgen. Både han och Jakob Fransson har åkt Kort-Vasan tidigare. Martin Spjuth var dessutom med i fjol när Karlsängskolan åkte till Stafett-Vasan för första gången.

– Nu åker vi med fem elever, tre killar och två tjejer. Men till nästa år hoppas vi att vi ska få ihop två elevlag, berättar idrottsläraren Mikael Viberg.

Skolan har sökt och fått pengar till resa och övernattning i samband med tävlingen. De har också tillsammans med skidklubben fått pengar för att köpa in tio skidutrustningar att låna ut till elever som saknar egna.

Elever och lärare åker upp till starten dagen innan tävlingen för att känna på stämningen kring hela Vasaloppsarrangemanget.

– Det är nog först då man blir riktigt nervös, säger Fredrika Nybäck-Ragnarsson.

– Men vi vinner i alla fall över lärarna, säger Jacob Fransson.

Mer läsning

Annons