Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elva konstnärer visar bilder från Vintergatan

1,5 meter vägg per konstnär. Mer än så räckte konsthallens väggar inte till. Men så är det också hela elva konstnärer som deltar i utställningen Bilder från Vintergatan som hade vernissage på Nora konsthall på lördagen.

Annons
vernissage. Lena Bergqvist och Katarina Helgeson skålar i bubbel. Tavlan ”Och livet blev ...” är inspirerad av av Katarinas lång yrkesliv som läkare på USÖ.

Titeln kan läsas bokstavligen. På Vintergatan i Örebro, i en källarlokal en halvtrappa ner i ett av de karaktäristiska Stjärnhusen håller målargruppen Ateljé Vintergatan till.

– Från början var det en studiecirkel. När den la ner gick vi ihop och hyrde en lokal som vi delar med en annan grupp, berättar Lena Bergqvist.

Hon bor i Nora och Jan Hermansson i Ramshyttan. De andra deltagarna kommer från Närkesslätten.

En kväll i veckan ses de och målar under ledning av konstnären Jesper Blåder.

Kul och inspirerande, tycker Lena Bergqvist.

– Om man som vi är amatörer så är det kanonbra att ha kolleger som är på samma nivå, säger Jan Hermansson.

Konstnärerna har alla fått välja ut ett antal av sina verk. Sedan har utställningen hängts av Anders Wallén.

Ateljé Vintergatan består av Lena Bergqvist, Jan Hermansson, Ingalill Bergensten, Lena Dahlström, Ann-Sofi Duberg, Päivi Fredäng, Gunvor Gatu, Katarina Helgeson, Åsa Johansson, Stina Linderholm och Barbro Näslund.

Utställningen Bilder från Vintergatan visas till den 14 mars.

Betraktar. Carl George Persson betraktar Päivi Fredängs tavlor. Han går ofta på Konsthallens utställningar. ”Det är alltid intressant. Oavsett motiv finns det alltid något att fångas av”.

Mer läsning

Annons