Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett beställningsjobb"

Den politiska oppositionen i Nora är mycket kritisk till den genomlysning som gjorts i de kommunala bolagen. Thomas Jansson (S), styrelseledamot i Nora utveckling, ger inte mycket för Ulf Gejhammars konsultrapport.
– Det är ett rent beställningsjobb, säger han.

Annons

Oppositionen sade ja till en genomlysning av de kommunala bolagen när frågan avhandlades i kommunstyrelsen för en tid sedan.

Beslutet att låta en extern konsult utreda bolagens roll skulle återkomma till kommunstyrelsen i september och det tyckte Thomas Jansson var en rimlig tidsperiod.

– Men det konsulten gjort stämmer inte med uppdraget, säger Jansson. Och den referensgrupp som bildades för att få insyn i arbetet har aldrig träffats. Jag tycker det är märkligt.

Både att sälja ut fastigheter och säga upp personal upprör Thomas Jansson och han kallar hela processen för odemokratisk.

– Vi ställer inte alls upp på det här. Vi delar inte synen på att bolagen är misskötta och underhållet eftersatt vilket verkar vara de officiella argumenten för att genomföra de föreslagna förändringarna.

Konsultrapporten kallar han ett beställningsjobb och resultaten antyder han ingick i uppdraget.

– Detta är så uppenbart norapartisternas verk och de andra borgerliga partierna vågar inte ha synpunkter eller invändningar mot varken slutsatser eller hantering. Majoriteten är så bräcklig att man inte vågar riskera något i sin strävan att behålla sina positioner. Vi har redan sett hur norapartisternas hot att spräcka majoriteten om inte den förre moderata ordföranden i Norabostäder ledde till att hon sparkades av sina partikamrater.

Mer läsning

Annons