Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Expressbuss ska ge ökad pendling

Nya expressbussar ska locka fler att pendla kollektivt på sträckan Örebro-Nora-Hällefors. Till skolstarten införs fem nya expressturer åt vardera håll.

Annons
Restid har betydelse säger Jaana Kuvaja och Sinikka Haapanen.

I länstrafikens arbete ingår att ta fram expressbussar som alternativ där det inte går att åka tåg. Syftet är att stärka tillgängligheten till arbetsmarknadsområden i hela länet, berättar Ammi Dahlén, planerare på Länstrafiken.

Med start 18 augusti börjar expressbussar med nummer 802 rulla mellan Hällefors och Örebro. Bussarna stannar vid Måltidens hus i Grythyttan samt på Nora station, men åker förbi resten av de närmare 70 hållplatser som 302:an stannar vid längs samma sträcka.

Fem dubbelturer per dag är inlagda i höstens tidtabell.

– Fokus har varit arbetspendling, där tidtabellen är framtagen utifrån arbetstider på arbetsplatser i Hällefors. Expressbussen kommer gå vardagar året om, och även kvällar då vi tagit hänsyn till skiftarbete i Hällefors, säger Ammi Dahlén.

Redan i mitten av juni förändras busstrafiken i centrala Nora när resecentrum invigs och blir en ny busshållplats med namnet Nora Station. I samband med detta dras busslinjerna in och ut från centrala Nora om och hållplatserna vid Skolparken och Nora torg försvinner.

Mer läsning

Annons