Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra debatt på onsdag

På onsdag hålls en allmänpolitisk debatt i kommunfullmäktige i Nora. Förslaget om en extradebatt i januari kom under hösten från förre fullmäktigeordföranden Per Andréasson och har nu anammats av den nya majoriteten.

Annons

Det kan bli en lång kväll för det nyvalda kommunfullmäktige på onsdag kväll. Då har man nämligen kallat till en extradebatt med allmänpolitiskt tema och ett gediget program står på dagordningen.

Inleds med föreläsning

Kvällen ska inledas av en föreläsning med Björn Sundström, erfaren medarbetare på Sveriges Kommuner och Landsting och med 40 års erfarenhet från offentlighetens arbete. Därefter är det tänkt att politikerna ska munhuggas i de stora lokala frågorna under några timmar.

Fyra pass

Kvällen delas upp i fyra pass med olika ämnesområden och strikta regler finns nedskrivna för att tidsschemat ska hålla.

Först ska Noras framtida utveckling debatteras, följt av en debatt om barn-, ungdoms- och utbildningsfrågor blandat med kultur och fritid. Som tredje debattämne kommer ett omsorgstema gällande individ, familj, funktionshindrade och äldre att hållas och som sista område ska miljö, bygg, stadsplanering och upphandling debatteras.

Mer läsning

Annons