Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extramöte efter bygglov för Solberga

Inom en månad efter beviljat bygglov ska kommunstyrelsen behandla Solbergas ansökan. Det blev resultatet av en lång och delvis het debatt om den privata förskolans etablering.

Annons
Anna Almlöf och Maria-Pia Karlsson från Solberga förskolor.

– Vi får inte blockera det här ärendet till i höst, om BMB kan besluta om bygglov redan i juli. Det är ett förhalande som strider mot förvaltningslagen, säger oppositionsråd Helena Vilhelmsson, C.

Hon yrkade inledningsvis att kommunstyrelsen skulle godkänna Solbergas ansökan under förutsättning att bygglov beviljas. Men politikerna har ännu inte fått se någon utredning ens på de punkter där bildningsförvaltningen anser sig kunna bedöma Solbergas ansökan. Därför slöt inte hela oppositionen upp bakom det förslaget, även om man i grunden delade samma kritik mot hur ärendet hittills hanterats av bildningsförvaltningen, majoriteten och BMB.

– Det är en brist att vi inte hade färdiga riktlinjer. Men vi följer de lagar och regler som gäller i den här hanteringen, säger utskottsordförande Camilla Andersson Larsson, V.

Hon och resten av majoriteten anser fortfarande att Solbergas ansökan inte blir komplett förrän bygglovet är klart.

– Om vi kallar samman en extra kommunstyrelse inom en månad efter bygglov så skyndar vi på det här så gott det går, säger kommunstyrelseordförande Solveig Oscarsson, S.

Mer läsning

Annons