Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fågeldans med Funky kidz

Dansintresset bland Noras barn är stort. I höst dansar ett 70-tal barn varje söndag på Nora kraft och kondition.

Annons
Fågeldansen var något av det första Malin Ljudén fick lära sig när hon började dansa. Nu lär hon ute den till en ny generation Noradansare.

– Jag hade hoppats på tre grupper. När vi var uppe i fem hela grupper tvingades vi säga nej till anmälningar för att ledarna inte hann med mer, säger Daniel Nordlund.

Inför hösten satsade han på att utbilda och anställa tre tjejer för att leda barngrupper i dans enligt konceptet Funky kidz. En av dem är Malin Ljudén som går dansestetprogrammet på gymnasiet och som själv tävlingsdansar i disko. Hon tycker att ett extrajobb med dans och barn är helt perfekt.

– Det är jättekul att känna uppskattningen från barn och föräldrar, säger hon.

Den här söndagen vikarierar hon i en grupp för 4–5-åringar innan hon tar hand om sina vanliga grupper med 6–8-åringar. Dansen blandas med lek. De barn som vill sminkas till kaniner innan de dansar och skuttar till en sång om kaninen Mini-hopp.

– Sen får jag ju lära ut Fågeldansen också. Det var något av det första jag fick lära mig när jag började dansa, säger Malin Ljudén.

Men barnens absoluta favoritlåt att få dansa till verkar vara Eric Saades ”Manboy”.

– Ju äldre barnen är, desto mer danskoreografi får de lära sig och desto större blir utmaningen för mig som ledare, säger Malin Ljudén.

Får han tag i tillräckligt många ledare har Daniel Nordlund tankar på att ta emot danselever upp till 14 år redan till våren.

Men först väntar en avslutningsuppvisning med höstens elever på Smedgården på julmarknadslördagen.

Dans och lek blandas i Funky kidz-gruppen för 4-5-åringar. Här kryper och hoppar barnen som kaninen Mini-hopp.
Alla som vill får en kaninnos och några morrhår för att kunna leva sig in i dansen om kaninen Mini-hopp.
En vätskepaus känns bra när man dansat en stund.

Mer läsning

Annons