Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjecentralen i nya lokaler

Familjecentral, BVC och mödravård flyttar ihop. Vårdcentralen är trångbodd och därför flyttar dessa verksamheter till folkhälsoteamets lokaler.

Annons

– Vi har varit trångbodda länge. När Örebro fick läkarutbildning tog vi på oss att ta emot fler studenter. Därför behöver vi både fler arbetsrum och större personalutrymmen, berättar Niklas Sjölander, verksamhetschef på vårdcentralen.

Han har därför sagt upp de lokaler som kommunen hyr för Familjecentralen, under vårdcentralen.

Tillsammans med kommunens bildningschef Anders Danielsson arbetar han nu för att under sen höst flytta familjecentralen till en annan del av byggnaden som bland annat rymmer vårdcentral, folktandvård, vuxenlärandeenhet och flyktingmottagning.

– Folkhälsoteamet kommer att flytta in efter Resursen i Tingshuset. I de lokaler som Folkhälsoteamet har i dag kommer sedan barnmorskor och barnavårdscentral att samlokaliseras med familjecentralen , säger Anders Danielsson.

– Där har vi ett gott samarbete redan i dag, men det kommer att underlätta för dem att sitta tillsammans, säger Niklas Sjölander.

I sommar räknar landstingsfastigheter på den ombyggnation som krävs för att bland annat dra in vatten i undersökningsrummen, och under senhösten hoppas kommun och landsting att det ska vara dags för inflytt.

Mer läsning

Annons