Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får det lov att vara en fårglass?

Produktionen hos Noraglass ligger på en toppnivå för tillfället, men ändå lyckas glassfabrikören Anders Kadesjö hoppa emellan med lite legotillverkning. Till Bredsjögården gör han nämligen glass gjord på fårmjölk.

Annons
Glass på fårmjölk. Glassfabrikören Anders Kadesjö tar hand om den första fårglassen.

– Det är kul för dem att ha en egen glass också, säger Kadesjö.

En och annan höjer nog på ögonbrynen när en glass gjord på fårmjölk nämns.

Kan det verkligen vara gott? Smakar glassen ull?

– Jag tänkte att såklart måste man kunna göra glass på fårmjölk, säger Anders Kadesjö. Det blir ju inte som Noraglass, utan en helt annan sorts glass.

Efter en del konsulterande och experimenterande blev det ändå en glass och nu har leveranserna gått iväg till Bredsjögården för försäljning bland de andra egenproducerade produkterna på gården. För Anders Kadesjö är fårglassen ett roligt mellanspel till den dagliga produktionen av Noraglass.

Träffades genom MåltidsriketDe både företagen har träffats genom nätverket Måltidsriket och Kadesjö tycker att det är viktigt att traktens små livsmedels-producenter stöttar varandra och försöker hitta nya samarbetsformer. Och Anders Kadesjö ser ganska belåten ut när han provsmakar den nya fårglassen.

– Gott, säger han. Jag har fått tillsätta en hel del grädde till mjölken då fårmjölk endast innehåller fem procent fett.

Mer läsning

Annons