Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem nya poliser ska synas ute

Nora har fått fem nya poliser. De ska synas ute mycket och bli mer tillgängliga för Noraborna. Det berättar nya närpolisgruppchefen Mattias Forssten.

Annons
En av fem. Mattias Forssten är ny närpolisgruppchef i Nora, han är också en av fem nya poliser som kommit hit det senaste halvåret.

Polisen har utökat sin styrka i Nora kraftigt, fem nya poliser har börjat i Nora senaste halvåret och totalt finns här åtta poliser.

– Nu har vi en fullbemannad närpolisstation och det hoppas vi ska märkas, säger Mattias Forssten.

30-åriga Mattias Forssten är ny gruppchef i Nora. Han kommer närmast från en utryckningstjänst i Örebro, men jobbade en del i Nora under sitt år som aspirant vid utryckningsverksamheten i Lindesberg.

– Jag trivdes bra i norra närpolisområdet. Det är bra ordnat, och här finns bra folk med en vilja att jobba framåt. Nora föll jag tidigt för. Det ligger bra geografiskt, här finns framtidshopp och kynnet påminner om min uppväxt i Värmland, säger Forssten.

Han ser fram emot att få jobba mer långsiktigt och ta ett helhetsgrepp. Som chef ansvarar han för en del pappersarbete, men Mattias Forssten ska också ha mycket yttre tjänst och precis som kollegorna jobba en del kvällar och helger.

– Att vara ute och träffa folk är ju det roliga i jobbet. Att samtidigt ha ett mandat som gruppchef är det bästa av två världar, säger Mattias Forssten.

Sedan i höstas

Två av de nya Norapoliserna har varit på plats sedan i höstas, men de har haft mycket utryckningstjänst i Lindesberg. Gruppchefen och två andra började nu i januari. Sedan tidigare finns här två utredare och en polis som jobbar med underrättelsearbete.

– Vi blir tre kvinnor och fem män i olika åldrar, nya poliser och poliser med många års erfarenhet, så det känns som att vi får en bra blandning, säger Mattias Forssten.

Tanken är att de fem nya poliserna ska jobba mycket i yttre tjänst, och synas bland Noraborna.

– I början jobbar vi mycket med att sätta oss in i de problembilder som finns i Nora. Sedan tidigare finns goda samarbetsformer med exempelvis skola och socialtjänst. Det som saknats har varit resurserna för att finnas med ute, dem har vi nu.

Knyta kontakter

Mattias Forssten vill också jobba för att han och hans kollegor ska kunna knyta nya kontakter med Noraborna.

– Jag vill skapa ett förtroende och jobba för att allmänheten ska känna att det är naturligt att gå till oss med sina problem, hellre en gång för mycket än en gång för lite, säger han.

Mer läsning

Annons