Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina prestationer uppmärksammades

För allra första gången skedde i onsdags utdelning från nyinstiftade Roger Arvidssons stipendiefond. De utvalda ungdomarna är Filip Hernstigen och Louise Kling Vieweg.

Annons
Första paret ut. Louise Kling Vieweg och Filip Hernstigen är de första ungdomarna som får pris ur Roger Arvidssons stipendiefond.

Roger Arvidsson, som gick bort i vintras efter en tuff kamp mot sjukdom, var under hela sitt liv en aktiv idrottare och ledare i såväl bandy- som bollklubb.

– Han sa ofta att man borde satsa mer på undomar. Därför känns det bra att våra klubbar kan göra det genom detta stipendium, sade Nitro Noras bandyklubbs ordförande Curt-Erik Hermansson under prisceremonin på onsdagkvällen.

Stipendiet kommer årligen att tilldelas en ur varje klubb som uppfyller kriterierna att vara 12–15 år, är en god kamrat, har bra omdöme och är en god idrottslig kamrat. De första att ta emot stipendiesumman på 3 000 kronor vardera var Filip Hernstigen och Louise Kling.

Under samlingen delades också pris ut i kategorin Årets idrottsprestation som gick till skytten Isak Karlsson efter framgångarna både på junior- och seniornivå under året.

Årets manliga idrottsledare är Morgan Eriksson, aktiv inom flickfotbollen, och på kvinnliga sidan prisades Johanna Sjölander för att ha fått fart på bandyskolan.

Årets eldsjäl 2012 kan Vivi Jacobsson titulera sig. Ett pris hon är väl värd efter sina 62 aktiva år inom gymnastiken i Nora.

Mer om priset

Nitro/Nora BS och Nora Pershyttan BK har skapat Roger Arvidssons minnesfond. Arvidsson var under många år spelare och ledare i föreningarna. Varje år kommer klubbarna att dela ut ett bandy- och ett fotbollsstipendium i hans namn. Föreningarnas styrelser utser de ungdomar som får stipendiet.

Talang, omdöme och gott kamratskap är idrottsegenskaper som Roger Arvidsson stod för. De ska känneteckna stipendiaterna och gjorde Filip Hernstigen och Louise Kling Wieveg till vinnare av det allra första priset.

Priset delades ut under onsdagens fullmäktigesamling på stadshotellet.

Mer läsning

Annons