Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler gripna för mordförsök och människorov

En man sitter häktad.
Nu har ytterligare tre personer gripits misstänkta för mordförsök och människorov på den 20-årige Norabo som hittades brutalt misshandlad den 27-28 januari.

Annons
Här påträffades den svårt skadade mannen.

En man greps under söndag förmiddag och anhölls senare av åklagare, misstänkt för människorov. Under måndag förmiddag kunde polisen gripa ytterligare två män misstänkta för människorov och försök till mord. Båda har anhållits. Alla tre män uppges vara i 20-25-årsåldern.

Totalt fyra personer är nu misstänka för brotten mot 20-åringen från Nora. Under söndagen häktades en 22-årig örebroare misstänkt för medhjälp till mordförsöket.

Vad ledde fram till gripandet?

- Det handlar om en kombination av inre och yttre spaningar och förhör. Vanligt traditionellt polisarbete kan man säga. Vi har dragit i de trådar vi kunnat och det har givit frukt allt eftersom, säger Peter Springare, chef vid roteln för grova brott på polisen i Örebro.

Enligt Peter Springare finns det en koppling sedan tidigare mellan brottsoffret och någon av de fyra som nu sitter anhållna.

- Vad den kopplingen består i exakt vill jag inte säga, men det finns en viss koppling mellan någon i den här konstellationen och målsägande, säger han.

Misstänker ni fler personer?

- Vi kan inte utesluta att det kan finnas flera misstänkta. Vi fortsätter att jobba på så får vi se vart det slutar. Nu fortsätter utredningen där vi riktar in oss på att höra de här personerna. De senast gripna ska höras och förberedas för en häktningsframställan.

20-åringen hittades längs länsväg 244 utanför Nora rejält nedkyld med svåra huvudskador.

Mannens  tillstånd bedömdes som till en början som livshotande och efter något dygn på USÖ i Örebro förde han vidare för specialistvård i Uppsala. I dag sägs hans tillstånd vara allvarligt men stabilt.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till NA - mejla till [email protected] eller sms:a till 72019.

Mer läsning

Annons